Tips til den faglige profil
Præsenter dig selv, dine kompetencer og din motivation for jobbet på max 5-10 linjer. Det er den opgave du skal løse i den faglige profil. Vi stiller skarpt på, hvorfor netop dette er en vigtig del af CV’et, og giver dig gode råd og tips med på vejen, så du kan vise modtageren, hvordan du matcher stillingen.
Hvad er den faglige profil?
Mange vil kalde denne del for et resumé, men hvor resuméet er bagudrettet og opsummerer din profil, vil den faglige profil samtidig beskrive din motivation for jobbet, og hvad du kan byde ind med. Det er faktisk det eneste sted i CV'et, hvor du kan tænke fremtiden ind.
Profilen skal fungere som appetitvækker og målrettes præcis til stillingen. Undgå derfor at genbruge teksten på tværs af ansøgninger. Fokusér på de kompetencer, som er vigtigst for det job, du søger, og giv arbejdsgiveren anledning til at læse videre og koble dig til jobbet.
Nogle arbejdsgivere læser kun CV'et i første omgang. En målrettet profiltekst kan derfor øge din chance for at komme videre.
Omfang og indhold
Den faglige profil står som noget af det første i dit CV - lige under dine kontaktoplysninger og dit billede. På 5-10 linjer er den et sammendrag af både din fortid, nutid og fremtid. Du kan sammenligne den faglige profil med elevatortalen, hvor du skal præsentere dig selv på 30-60 sekunder, men her skal det bare gøres på skrift.
Det giver ikke meget plads til fyld, så prioritér og skær alt overflødigt væk. Jobopslaget vil afsløre, hvilke kompetencer du skal fremhæve, så læs det grundigt igennem.
Din motivation for stillingen og virksomhedens behov for at ansætte dig skal brænde igennem, så du må gerne bruge buzzwords fra stillingsopslaget eller synonymer herpå. Det skaber genkendelighed for arbejdsgiveren, som kan se, at du har forholdt dig til jobopslaget.
83% af arbejdsgiverne læser normalt profilteksten i et CV
Hvordan kommer jeg i gang?
Når du skal i gang med at lave den faglige profil, kan du med fordel lave et uredigeret udkast, hvor du ikke tænker på hverken ordvalg eller længde. Ofte vil man få skrevet en masse gode idéer ned, som man efterfølgende kan forkorte. Når du giver dig i kast med den faglige profil er det vigtigt, at du er direkte fra starten, frem for at fortælle f.eks. navn og andre formalia, som du ofte oplyser andre steder.
Det kan give mening for nogle at lave sit CV som det første for at få en bedre fornemmelse for, hvad man har lavet. Herfra kan man så plukke relevante erfaringer og kompetencer fra CV’et til profilen.
5 skrivetips til din faglige profil
Vi giver dig her nogle opsummerende gode råd og tips til at skrive den gode faglige profil.
- Sørg for at holde det kort, relevant og præcist.
- Udvælg relevante nøgleord fra stillingsopslaget - du kan med fordel bruge synonymer.
- Målret teksten. Beskriv, hvad du kan tilbyde og underbyg med din erfaring.
- Gennemlæs teksten for stave- og grammatikfejl.
- Det er vigtigt hverken at overdrive eller underdrive sin kunnen - det er nu, du skal sælge dig selv.
Eksempel på den gode profiltekst
Fokus på formidling og kommunikation har været en rød tråd gennem hele min karriere, lige fra undervisning i gymnasiet til salg af livsstilsprodukter. Jeg ønsker fremadrettet at bruge mine erfaring og kompetencer indenfor kundeservice. Min situationsfornemmelse, min forretningsforståelse og mine evne til at sætte mig i kundes sted, gør mig i stand til at levere kundeservice ud over det sædvanlige og dermed skabe kundetilfredshed og loyalitet.
Gratis CV skabeloner
Du kan altid downloade vores gratis skabeloner til dit CV, hvis du har brug for lidt inspiration.
gratis skabeloner til dit cv